Η γευσιγνωσία
φρέσκο, αρωματικό εξαιτίας του έντονου αρωματικού
μπουκέτου από μαύρο πιπέρι και βατόμουρο, τα οποία
συμπληρώνουν αρώματα βιολέτας χαρακτηριστικό της
ποικιλίας Syrah. Μεσαίου όγκου σώμα με ισορροπημένη
οξύτητα και τανίνες που δίνουν μια πλούσια, ζουμερή και
βελούδινη υφή στο στόμα
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει κόκκινο και λευκό κρέας, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, σκληρά τυριά με έντονη γεύση όπως η γραβιέρα. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 16–17°C.
Terroir / Αμπελώνας
Στις Κάτω Ασίτες Ηράκλειου Κρήτης. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας εκτείνεται σε 150 στρέμματα. Ωστόσο δεν είναι ενιαίος. Τα 25 στρέμματα βρίσκονται γύρω από το οινοποιείο, μερικά από τα οποία είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες. Τα υπόλοιπα 125 στρέμματα βρίσκονται διασκορπισμένα σε 30 διαφορετικά σημεία της περιοχής του νομού Ηρακλείου. Σε υψόμετρο 400μ. στους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη, δίπλα στο οινοποιείο ο αμπελώνας παράγει Μανδηλαριά, Μαλβαζία, Βιδιανό , Syrah και Chardonnay ενώ σε υψόμετρο 600μ. βρίσκεται το Ασύρτικο. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται τυπικό, μεσογειακό δηλαδή θερμά και ξηρά καλοκαίρια, αρκετές βροχοπτώσεις το φθινόπωρο, ήπιους χειμώνες, σπάνιες χιονοπτώσεις και αρκετά υψηλά ποσοστά υγρασίας. Η τοποθεσία των αμπελώνων είναι τέτοια ώστε να δέχονται τους ανέμους από το Αιγαίο πέλαγος. Η σύσταση του εδάφους είναι κυρίως σε ασβεστολιθικά πετρώματα.
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρή οινοποίηση. Σύντομη εκχύλιση διάρκειας 2 έως 2,5 ημερών, ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να εκφραστούν τα φρουτώδη χαρακτηριστικά της ποικιλίας και η φρεσκάδα του κρασιού.
PRINOS, ΠΡΙΝΟΣ, ERYTHROS, ΕΡΥΘΡΟΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, SYRAH, SHIRAZ, ΣΙΡΑΖ, DIAMANTAKIS OINOPOIEIO, ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, KRITI, ΚΡΗΤΗ, OINOS, ΟΙΝΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΡΑΣΙ OINOS WINE 5200112810022