Η γευσιγνωσία
Η μύτη του χαρακτηρίζεται από αρώματα μαρμελάδας βατόμουρο, κόκκινων φρούτων, φραγκοστάφυλου και βιολέτας που δένουν αρμονικά µε αρώματα κέδρου, καπνού και σοκολάτας γάλακτος. Γεύση πλούσια και ισορροπημένη, µε εντυπωσιακή δομή, οξύτητα, πληθωρικές τανίνες και μακρά επίγευση.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει μοσχαρίσιες κοπές, αρνάκι ή κατσικάκι στη σούβλα, κυνήγι και πιάτα με τρούφα. Σερβίρεται στους 16-18⁰C.
Terroir / Αμπελώνας
Ιδιόκτητοι βιολογικοί αμπελώνες σε υψόμετρο 380μ., καταλαμβάνουν έκταση 650 περίπου στρεμμάτων. Το κλίμα της περιοχής είναι μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια, επηρεαζόμενο από τον ορεινό όγκο του Παγγαίου και τη θαλάσσια αύρα του Αιγαίου Πελάγους. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας είναι μεγάλη, γεγονός που βοηθά στην ευεργετικά αργή ωρίμαση των σταφυλιών
Οινοποίηση
Προέρχεται από την ποικιλία Cabernet Sauvignon και συγκεκριμένα από το πρώτο αμπέλι του Κτήματος που φυτεύτηκε στους πρόποδες του Παγγαίου. Γίνεται μακρά εκχύλιση των σταφυλιών και παλαιώνεται σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια για 16 μήνες. Ακολουθεί ωρίμανση τουλάχιστον 24 μηνών στη φιάλη. Διαθέτει βαθύ μαυροκόκκινο χρώμα. Επιδέχεται μακρά παλαίωση.
ERYTHROS, ΕΡΥΘΡΟΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, CABERNET SAUVIGNON, KTIMA BIBLIA CHORA, ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ, MACEDONIA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, OINOS, OINOS MAKEDONIA ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ MACEDONIA ΚΑΜΠΕΡΝΕ ΣΕΒΙΝΙΟΝ ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ VIVLIA XORA CHORA OVILOS OVHLOS ΟΒΗΛΟΣ OBHLOS ΟΒΙΛΟΣ ΟΒΙΛΟΣ