Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Aλλαντικά, πουλερικά, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, καπνιστά τυριά, ψητά κρέατα. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Στη Σίβα Ηρακλείου Κρήτης. Ασβεστοαργιλώδες έδαφος σε υψόμετρο 500 μέτρων. Σύστημα αμπελώνα Double Guyot. Το μεσογειακό κλίμα της περιοχής προσφέρει ήπιους χειμώνες, ζεστά καλοκαίρια και φθινόπωρο με βροχοπτώσεις (550mm), υψηλά ποσοστά υγρασίας που αγγίζουν το 62% και μέση θερμοκρασία τους 19°C. Η μεγάλη ανομοιομορφία του ανάγλυφου της περιοχής, καθώς και η διαφοροποίηση στα μικροκλίματα αποτελεί ένα μοναδικό πλεονέκτημα για την παραγωγή ιδιαίτερων κρασιών. Οι αμπελώνες περιλαμβάνουν 90 στρέμματα στην περιοχή γύρω από το οινοποιείο σε υψόμετρο που ανέρχεται στα 500 μέτρα, 40 παραθαλάσσια στρέμματα στην περιοχή Φόδελε και επιπλέον 100 στρέμματα συνεργαζόμενων αμπελώνων σε υψόμετρο 600-750μ. Τα τοπικά χαρακτηριστικά συνοδεύονται με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις που φτάνουν μέχρι 600-1000 κιλά/στρέμμα.
Οινοποίηση
Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23°C. Ολοκλήρωση ζύμωσης σε 12 ημέρες. Ωρίμανση σε δεύτερης και τρίτης χρήσης γαλλικά βαρέλια για 8 μήνες. Πώμα φυσικός φελλός. Παραμονής στη φιάλη για 4-6 χρόνια.
ΒΟΡΕΙΝΟΣ ΒΟΡΙΝΟΣ VOREINOS VORINOS VORINOS, ΒΟΡΕΙΝΟΣ, ERYTHROS, ΕΡΥΘΡΟΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, KOTSIFALI, ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ, LIATIKO, ΛΙΑΤΙΚΟ, DASKALAKI SILVA OINOPOIEIO, ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΣΙΛΒΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, KRITI, ΚΡΗΤΗ, OINOS. ΟΙΝΟΣ 5200363404070