Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει λευκά και κρεμώδη τυριά, ξερά βερύκοκα και σύκα, θαλασσινά, θαλασσινές μακαρονάδες, λιπαρά ψάρια, κρέαςτα στα κάρβουνα, τάρτες με πικρή σοκολάτα, κάστανα και ξηρούς καρπούς.
Terroir / Αμπελώνας
Αμπελώνας στην ορεινή Αιγιαλεία. Το όνομα ΡΙΡΑ αναφέρεται από τα παλιά χρόνια για μια περιοχή πάνω από τις Νερατζιές Αιγίου, ψηλά πάνω από τα τουριστικά θέρετρα Λόγγου-Σελιανιτίκων στην παραλιακή ζώνη της Αιγιαλείας. Στον αμπελώνα καλλιεργούνται 15 περίπου λευκές και ερυθρές ποικιλίες, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο, Μαυροδάφνη, Chardonnay, Sauvignon blanc, Viogner, Gewurtztraminer, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot noir, Grenache rouge και η λευκή αδελφή της Cherache blanc.
Οινοποίηση
Κλασική λευκή. Παλαιωνει σε δρύινα βαρέλια από την ποικιλία Chardonnay.
RIRA RIRRA ΡΙΡΑ ΡΙΡΡΑ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ LEFKOS WHITE DRY ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΙΓΕΙΑΛΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ AIGIALEIA AIGIALIA PELOPONHSOS PELOPONNESE XIROS, ΞΗΡΟΣ, RIRA PELOPONNESE, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. OINOPOIEIO, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, OINOS, ΟΙΝΟΣ SARNTONE CHARDONAY CHARDONNAY ΣΑΡΝΤΟΝΕ 5200379500056