Η γευσιγνωσία
Χρώμα λεμονί απαλό. Μύτη μέτριας έντασης με χαρακτηριστικά αρώματα που θυμίζουν λευκά άνθη μαζί με λευκόσαρκα και πυρηνόκαρπα φρούτα που εξελίσσονται σε αρώματα ανθών πορτοκαλιάς τα οποία συμπληρώνονται με βοτανικές νύξεις από αρώματα λεμονάτης verbenas και θυμαριού. Στο τελείωμα έχουμε πινελιές μελιού και κερήθρας. Στο στόμα είναι ξηρό, με μέτρια οξύτητα, σε ισορροπία με το γεμάτο σώμα του κρασιού. Επίγευση μέτριας διάρκειας.
Οι συνδυασμοί
Θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα με απλές σάλτσες, ζυμαρικά. Aσιατική κουζίνα. Σερβίρεται στους 10-12ºC.
Terroir / Αμπελώνας
Aμπελώνες στους Νομούς Δράμας και Καβάλας. Το μεσογειακό και εύκρατο κλίμα των περιοχών αυτών χαρακτηρίζεται από υγρούς, ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια, χάρη στον ορεινό όγκο του Παγγαίου και τη θαλάσσια αύρα του Αιγαίου Πελάγους.
Οινοποίηση
Κλασική λευκή.
οινογενεσισ oinogenesis inogenesis ΚΑΒΑΛΑ ΔΡΑΜΑ ΑΔΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ ΚΤΗΜΑ XIROS OINOS KRASI KAKEDONIA MACEDONIA DRAMA ADRIANI ADRIANH WINE ΞΗΡΟΣ ΛΕΦΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ LEFKOS WHITE ΘΙΡΣΟΥΣ MALAGOUZIA MALAGOYZIA BIONIER BIONIE VIOGNIER 5200356802005