Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ζυμαρικά, κόκκινες σάλτσες, πουλερικά, σαλάτες. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Terroir / Αμπελώνας
Ιδιόκτητος αμπελώνας με περισσότερα από 120 στρέμματα κυρίως στις περιοχές του Παλαιόμυλου και του Καμπίλαγα φυτεμένων με γηγενείς Ελληνικές ποικιλίες όπως η Λημνιώνα και η Μαλαγουζιά αλλά και διεθνείς επιλογές όπως τα Chardonnay και Syrah. Ο αμπελώνας του Παλαιόμυλου είναι φυτεμένος σε αργιλοαμμώδες, υψηλό σε πυρίτη και χαμηλό σε συγκέντρωση ασβεστίου έδαφος που προσφέρει κρασιά με κομψότητα και υφάλμυρο χαρακτήρα που ωριμάζουν νωρίς. Στον Καμπίλαγα οι αμπελώνες είναι φυτεμένοι σε αργιλώδες έδαφος με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και , καθώς αιώνες πριν ήταν λίμνη, το έδαφος επωφελείται από την υψηλή περιεκτικότητα σε ιχνοστοιχεία και έχει αντοχή στην ξηρασία.
Οινοποίηση
Τα σταφύλια τοποθετούνται σε μεγάλα ψυγεία για 24 ώρες στους 4°C. Ακολουθεί μέθοδος κλασικής ροζέ οινοποίησης με αυτόχθονες ζύμες, χωρίς μηλογαλακτική ζύμωση.
ΛΗΜΝΙΟΝΑ ΛΗΜΝΙΩΝΑ ΛΙΜΝΙΟΝΑ ΛΗΜΝΙΩΝΑ ZAFIRAKIS ZAFEIRAKHS ZAFEIRAKIS LIMNIONA, ΛΗΜΝΙΩΝΑ, ROSE, ΡΟΖΕ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, THESSALIA, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ZAFIRAKIS KTIMA, ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΚΤΗΜΑ, BIOLOGIKIS KALLIERGIAS, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ, OINOS, ΟΙΝΟΣ zafeirakhs 5200110970193