Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ψάρια, Θαλασσινά, ζυμαρικά, λευκές σάλτσες. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Terroir / Αμπελώνας
Στην περιοχή Βατόλακκος Χανίων Κρήτης. Έδαφος σχιστολιθικό, αμμοαργιλλοπηλώδες, σε υψόμετρο 350 και 600 μέτρων, κυπελοειδής, γραμμικός σε διπλό κορδόνι Royat και απλό Guyot.
Οινοποίηση
Κλασική λευκή. Ζυμώνεται και ωριμάζει για 7 περίπου μήνες μαζί με τις οινολάσπες σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης τα οποία χρησιμοποιούνται για τέσσερα χρόνια πριν αντικασταθούν.
ΝΟΣΤΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΧΑΝΙΑ ΒΑΤΟΛΑΚΟΣ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ ΡΟΥΣΣΑΝ ΡΟΥΣΑΝ ΡΟΥΣΣΑΝΕ ΡΟΥΣΑΝΕ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΚΡΗΤΗ MANOYSAKIS MANOUSAKIS ROUSANE ROUSSANNE ROUSANNE ROYSANE ROYSSANNE ROYSSANE ROYSANNE XANIA CHANIA CRETE CRETA WHITE DRY LEFKOS XIROS WINE KRASI OINOS VATOLAKOS VATOLAKKOS BIO