Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει κόκκινα ψητά κρέατα με αρωματισμένες σάλτσες, πάπια, παϊδάκια, πικάντικα λουκάνικα, καπνιστά τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Η Ιερά Μονή Τοπλού Σητείας ιδρύθηκε τον 14ο αι. μ.Χ. και βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Από τις κύριες ασχολίες των Μοναχών ήταν και είναι η καλλιέργεια των αμπελιών χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Καλλιεργούνται 350 στρέμματα αμπελώνες βιολογικής γεωργίας με γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες. Έδαφος σχιστόλιθικό, σε ύψωμα με οπτικό πεδίο την Μονή Τοπλού, την θάλασσα Βόρεια και ανατολικά τις παραλίες της Χιόνας και του Κουρεμένου.
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρή.
ΤΟΠΛΟΥ ΛΑΣΙΘΙ ΛΑΣΗΘΙ ΚΡΗΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΞΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΡΥ ΣΕΨ TOPLOY TOPLOU WINE RED DRY SEC KOKKINO SYRAH BIO ΒΙΟ BIOLOGIKO ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΣΙΤΗΙ ΛΑΣΙΘΙ ΛΑΣΗΘΙ ΣΗΤΕΙΑ ΣΙΤΙΑ ΣΙΤΕΙΑ SHTEIA SITEIA SITIA VAI ΒΑΙ kotsifali ΣΥΡΑΗ ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ ΟΡΓΑΝΙΨ ΟΡΓΚΑΝΙΚ 5206340300038