Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει λιπαρά ψάρια, λευκά κρέατα με ελαφριές σάλτσες. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Terroir / Αμπελώνας
Επιλεγμένα αμπελοτόπια στην Σαντορίνη. Κλήματα άνω των 60 ετών.
Οινοποίηση
Αυστηρή διαλογή με το χέρι σε δονούμενη τράπεζα. Ήπιας έντασης, αλλά μεγάλης διάρκειας πίεση όλου του τσαμπιού (whole bunch). Ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Παραμονή με τις λεπτές οινολάσπες για 3 μήνες και περιοδική ανάδευση, bâtonnage, στη δεξαμενή.
ASYRTIKO ASSYRTIKO SIGALAS ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ SIGALAS SANTORINI SANTORINH ASYRTIKO ASSYRTIKO ASSYRTICO ASYRTICO KIKLADES KYKLADES 5203133111116