Η γευσιγνωσία
Ανοιχτό ρουμπινί στο χρώμα. Βοτανικό στη μύτη, νότες αποξηραμένων φρούτων στη γεύση με ζωηρή οξύτητα.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ποικιλίες τυριών, κόκκινα κρέατα, φιλέτα σχάρας. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Στη Σίβα Ηρακλείου Κρήτης. Ασβεστοαργιλώδες έδαφος σε υψόμετρο 500 μέτρων. Σύστημα αμπελώνα Double Guyot. Το μεσογειακό κλίμα της περιοχής προσφέρει ήπιους χειμώνες, ζεστά καλοκαίρια και φθινόπωρο με βροχοπτώσεις (550mm), υψηλά ποσοστά υγρασίας που αγγίζουν το 62% και μέση θερμοκρασία τους 19°C. Η μεγάλη ανομοιομορφία του ανάγλυφου της περιοχής, καθώς και η διαφοροποίηση στα μικροκλίματα αποτελεί ένα μοναδικό πλεονέκτημα για την παραγωγή ιδιαίτερων κρασιών. Οι αμπελώνες περιλαμβάνουν 90 στρέμματα στην περιοχή γύρω από το οινοποιείο σε υψόμετρο που ανέρχεται στα 500 μέτρα, 40 παραθαλάσσια στρέμματα στην περιοχή Φόδελε και επιπλέον 100 στρέμματα συνεργαζόμενων αμπελώνων σε υψόμετρο 600-750μ. Τα τοπικά χαρακτηριστικά συνοδεύονται με χαμηλές
Οινοποίηση
Επιλογή πρώτης ύλης από ιδιόκτητο αμπελώνα βιοδυναμικής καλλιέργειας. Ζύμωση σε αμφορείς με αυτόχθονες ζύμες χωρίς προσθήκη θειώδους. Ολοκλήρωση αλκοολικής ζύμωσης και παραμονή στα πιθάρια έως τη στιγμή εμφιάλωσης του. Πώμα 100% ανακυκλώσιμο, φυτικής προέλευσης από ζαχαροκάλαμο.
GRIFOS, ΓΡΙΦΟΣ, ERYTHROS, ΕΡΥΘΡΟΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, LIATIKO BIOLOGIKIS KALLIERGIAS, ΛΙΑΤΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ, , DASKALAKI SILVA OINOPOIEIO, ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΣΙΛΒΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, KRITI, ΚΡΗΤΗ, CHORIS THEIODI, ΧΩΡΙΣ ΘΕΙΩΔΗ, OINOS, ΟΙΝΟΣ