Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει λαβράκι με μαραθόριζα, τσιπούρα γεμιστή με αρωματικά βότανα όπως και ομελέτα με σπαράγγια, ασιατική κουζίνα, γλυκόξινα πιάτα, sushi, κρητικά παραδοσιακά πιάτα.
Terroir / Αμπελώνας
Στις Δαφνές του Ηρακλείου Κρήτης, σε υψόμετρο 350 μέτρων. Το κρασί παράγεται αποκλειστικά από τη λευκή ποικιλία σταφυλιού Malvasia di Candia Aromatica, που τα τελευταία χρόνια έχει ξαναπεράσει στο προσκήνιο του κρητικού αμπελώνα. Ένα αρωματικό κρασί φαγητού, διάσημο κατά την εποχή της Ενετοκρατίας, μεταξύ 14ου και 16ου μ.Χ. αιώνα, που εντυπωσιάζει με τη φρεσκάδα και την αρωματική του προσωπικότητα.
Οινοποίηση
Κλασική λευκή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 18⁰C.
ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΦΝΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ ΜΑΛΒΑΖΙΑ ΜΑΛΒΑΣΙΑ ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ DOYLOYFAKIS DOULOUFAKIS WINERY CRETE CRETA KRETA KRITI MKALVASIA MALVAZIA DI CANTIA KANTIA AROMATICA AROMATIKA WHITE DRY DAFNES LEFKOS XIROS 5204734001059