Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει μεγάλη ποικιλία θαλασσινών, ωμά ή αχνιστά οστρακοειδή, ζυμαρικά με κρεμώδης σάλτσες, ψητά λαχανικά, sushi, ασιατική κουζίνα, μακαρονάδες με ελαφριές κόκκινες σάλτσες.
Terroir / Αμπελώνας
Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου. “Χελώνες” & “Σκαντζόχοιρος”. Το αμπελοτεμάχιο “Χελώνες”, του ενιαίου ιδιόκτητου αμπελώνα, βρίσκεται σε υψόμετρο 660 μέτρων, με βορειοδυτικό προσανατολισμό, «βλέποντας» το όρος Βόρας, ενώ το αμπελοτεμάχιο “Σκαντζόχοιρος”, του ενιαίου ιδιόκτητου αμπελώνα βρίσκεται σε υψόμετρο 690 μέτρων, με βόρειο προσανατολισμό, “βλέποντας” την λίμνη των Πετρών και το όρος Βόρας.
Οινοποίηση
Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου. Παραμονή για λίγες ώρες με τα στέμφυλα και κρυοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Στην συνέχεια αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για 2 μήνες στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
ALFA ALPHA ΑΛΦΑ , XIROS, ΞΗΡΟΣ, ALFA KTIMA, ΑΛΦΑ ΚΤΗΜΑ, MACEDONIA. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, OINOS, ΟΙΝΟΣ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ AMINTAIO AMYNTAIO FLORINA ALPHA ΟΙΝΟΣ ΚΡΑΣΙ ΑΛΦΑ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΣ ΡΟΖΕ ΡΟΣΕ ΑΛΦΑ ΚΤΗΜΑ ΒΙΓΚΑΝ ΦΛΟΡΙΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑ WINE KRASI OINOS AMYNTAIO FLORINA ROZE ROSE XINOMAVRO SKANTZOXOIROS SKATZOXOIROS ΞΙΝΟΜΑΒΡΟ ΞΥΝΟΜΑΥΡΟ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ VEGAN 5205243321904