Η γευσιγνωσία
Ανοιχτό λεμονί χρώμα. Αρώματα από λεμόνι, grapefruit, λευκόσαρκο ροδάκινο, νεκταρίνι, φλούδες κυδωνιού και διακριτικές νύξεις φουντουκόπαστας, δρυός και αλατισμένων cashews. Αρμονικό δέσιμο όλων των διαφορετικών αρωμάτων. Υψηλή οξύτητα με μεστό όγκο και μέτριο αλκοόλ αλλά και την χαρακτηριστική πυκνότητα των ωριμασμένων σε βαρέλι λευκών κρασιών. Αρώματα στόματος που θυμίζουν γλυκό λεμόνι, ροδάκινο και πεπόνι. Τα αρώματα του φρούτου επενδύονται από μια υπέροχη λιπαρότητα. Πολύπλοκο, στρογγυλό με γευστικό μάκρος.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ριζότο μανιταριών, μπαλοτίνα κοτόπουλου με πουρέ γλυκοπατάτας, λεμονάτο χοιρινό, αρνί στο φούρνο, πιάτα τρούφας, μεγάλα ψάρια όπως ο τόνος και ο καπνιστός σολομός, χταπόδι με καπνιστή φάβα. Σερβίρεται στους 10-12ºC.
Terroir / Αμπελώνας
Αμπελώνες στο Νομό Δράμας, σε προσεκτικά επιλεγμένες επικλινείς τοποθεσίες, ανάμεσα στα δύο βουνά που στέκουν παράλληλα, το Όρος Φαλακρό και το Όρος Μενοίκιον. Ανάμεσά τους δημιουργείται ένα ξεχωριστό περιβάλλον με εξαιρετικές δυνατότητες για την παραγωγή σπουδαίων οίνων. Το μικροκλίμα της περιοχής ευνοεί την παραγωγή ισορροπημένων σταφυλιών, με μεγάλο αρωματικό δυναμικό. Τα εδάφη είναι κυρίως αμμοαργιλοπηλώδη πάνω από ασβεστολιθικά στρώματα, κατάλληλα για την καλλιέργεια των ελληνικών και ξένων ποικιλιών που έχουν φυτευθεί και ιδανικά για την έκφραση των χαρακτηριστικών τους. Τα αμπελοτεμάχια στην περιοχή της Καλής Βρύσης, μιας περιοχής γνωστής από τα αρχαία χρόνια για την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου όπως μαρτυρά και η ύπαρξη του Ιερού του Διονύσου, έχουν επιλεγεί για τα πλούσια εδάφη ως μια προνομιακή περιοχή.
Οινοποίηση
Προ-ζυμωτική κρυοεκχύλιση ώστε τα αρώματα των σταφυλιών να μεταφερθούν από τους φλοιούς στο μούστο. Η ζύμωση ξεκινάει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και την έβδομη ημέρα ο μούστος και οι οινολάσπες μοιράζεται αναλογικά σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 225 λίτρων. Η ζύμωση ολοκληρώνεται στα βαρέλια και στη συνέχεια εφαρμόζεται η μέθοδος του χειροκίνητου bâtonnage (ανάδευση των ευγενών οινολασπών εντός βαρελιών) για 6 περίπου μήνες, μέθοδος που χαρίζει στο κρασί όγκο, πυκνότητα και κρεμώδη αίσθηση.
ΔΡΑΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ ΚΤΗΜΑ XIROS OINOS KRASI KAKEDONIA MACEDONIA DRAMA WINE ΞΗΡΟΣ ΛΕΦΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ LEFKOS WHITE ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΑΣΙΡΤΙΚΟ ΑΣΣΙΡΤΙΚΟ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ ςΙΝΕ ΑΡΤ ΓΟΥΑΙΝ ΑΡΤ ΙΔΙΣΜΑ ΔΡΙΟΣ ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ ΙΔΗΣΜΑ ΔΡΥΟΣ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙ IDISMA DRIOS YDHSMA DRYOS IDHSMA IDISMA MIKROXVRI MIKROCHORI DRAMA TEXNI OINOY TEXNH OINOY 837048002235