Η γευσιγνωσία
Λαμπερό κίτρινο χρώμα με χρυσαφένιες ανταύγειες. Συνδυασμός πυρηνόκαρπων φρούτων, όπως ροδάκινο και βερίκοκο, σε φόντο βοτανικών νύξεων, χαρακτηρίζουν τη μύτη. Η αιχμηρή οξύτητα του Ασύρτικου, μαζί με τις τανίνες της γαλλικής δρυός, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της δομής. Μακρά και φρουτώδης επίγευση.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει σαλάτα με καπνιστό σολομό και αβοκάντο, ριζότο θαλασσινών, ψάρια και θαλασσινά στη σχάρα, καρπάτσιο ψαριών, ζυμαρικά με αστακό. Σερβίρεται στους 10-12ºC.
Terroir / Αμπελώνας
Βιολογικής καλλιέργειας στην περιοχή Βαρδαλή Δομοκού.
Οινοποίηση
Επιδιώκεται η αρμονική συνύπαρξη του φρουτώδη χαρακτήρα ενός φρέσκου κρασιού με τον χαρακτήρα ωρίμανσης που υπογραμμίζει η δρυς. Προζυμωτική εκχύλιση εφαρμόζεται μόνο στο Ασύρτικο με στόχο την υψηλή ένταση της μεσαίας παλέτας. Οι θερμοκρασίες της αλκοολικής ζύμωσης είναι πολύ χαμηλές ώστε να διαρκέσει σχεδόν 1 μήνα, κάτι που εξυπηρετεί την αρωματική πολυπλοκότητα και την εξέλιξη του κρασιού στη φιάλη με το πέρασμα των χρόνων. Ποσοστό 60% του κρασιού παραμένει για 5 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή, ενώ το υπόλοιπο 40% ωριμάζει για το ίδιο διάστημα σε δρύινα βαρέλια 1ης & 2ης χρήσης. Κατά την περίοδο αυτή γίνονται περιοδικά “batonnage”.
TESSERIS PYLES, ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΠΥΛΕΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, BIOLOGIKIS KALLIERGIAS, ΛΗΜΝΙΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ, GANIS OINOPOIEIO, ΓΚΑΝΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, THESSALIA, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, OINOS, ΟΙΝΟΣ ΓΚΑΝΗΣ ΓΚΑΝΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΠΥΛΕΣ ΦΟΘΡ ΓΑΤΕΣ 4 FOUR GETES TESSEREIS PYLESPILES TESSERIS ΛΕΦΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΧΙΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΜΑΛΑΓΟΘΖΙΑ ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ ASSYRTIKO ASYRTIKO MALAGOUZIA MALAGOYZIA GANIS GKANIS GKANHS 4 PYLES PILES FOUR GATES ΦΟΘΡ ΓΑΤΕΣ 5200115630047