Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει θαλασσινά, ωμά όστρακα, sushi, καπνιστά ψάρια, αυγοτάραχο, λιπαρά ψάρια, κόκκινα κρέατα κατσαρόλας, αρνί, γλυκάδια, κυνήγι, άγρια μανιτάρια, τρούφα, τυριά, αλλαντικά ωρίμανσης. Σερβίρεται στους 12-14°C, μετά από μετάγγιση σε καράφα.
Terroir / Αμπελώνας
Στα Άβδηρα Θράκης στην θέση Χοιρόδασος. Βιολογικός, ξερικός, γραμμικός, ιδιόκτητος, στρεμματικής απόδοσης 400-500 κιλά ανά στρέμμα. Έδαφος αμμώδες. Λόφοι από σαθρό γρανίτη με πετρώδες υπέδαφος σε βάθος 70-80 εκ. σε απόσταση 5 χλμ από την θάλασσα. Μεσογειακό κλίμα με ανατολικούς ανέμους, μελτέμια, και διαφορά θερμοκρασίας μέρα με νύχτα στους 13-15°C. Τρύγος με το χέρι.
Οινοποίηση
Μακρά ζύμωση, με τα στέμφυλα, σε αμφορέα με ιθαγενείς ζύμες. Ωρίμανση στον αμφορέα με τα στέμφυλα για 270 μέρες χωρίς θείωση. Δεν υφίσταται καμία κατεργασία και δεν φιλτράρεται.
ORANGE, LEFKOS, ΛΕΥΚΟΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, ASSYRTIKO, ΑΣΥΡΤΙΚΟ, MALAGOUZIA, ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ, ANATOLIKOS OINOPOIEIO, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, BIOLOGIKIS KALLIERGIAS, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ, THRAKI, ΘΡΑΚΗ, OINOS, ΟΙΝΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΘΡΑΚΗ ΟΡΑΝΓΕ ΝΑΤΘΡΑΛ ΑΜΦΟΡΕΑΣ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΜΑΛΑΓΟΘΖΙΑ ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ASSYRTIKO ASYRTIKO MALAGOYZIA MALAGOUZIA THRAKH TRAKI ANATOLIKOS 5200381100367