Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει κρέας μπάρμπεκιου, βραστό κρέας, κόκκινα κρέατα με πικάντικη σάλτσα. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Αμπελώνες στον Βατόλακκο Χανίων Κρήτης. Διαμόρφωση αμπελώνα Syrah γραμμικός σε διπλό κορδόνι Royat. Ο τρύγος από τις 15 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ανοιχτούς δρύινους κάδους και ελεγχόμενη θερμοκρασία. Η διαβροχή διαρκεί περίπου 25 ημέρες. Ωριμάζει σε νέα δρύινα βαρέλια, 75% γαλλική βελανιδιά, 25% αμερικάνικη, άνω των 10 μηνών.
ΝΟΣΤΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΧΑΝΙΑ ΒΑΤΟΛΑΚΟΣ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΣ ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΚΡΗΤΗ MANOYSAKIS MANOUSAKIS XANIA CHANIA CRETE CRETA DRY XIROS WINE KRASI OINOS VATOLAKOS VATOLAKKOS ΕΡΥΘΡΟΣ ςΙΝΕ ΡΕΔ KOKKINO ERYUROS ΕΡΥΘΡΟΣ SYRAH ΣΥΡΑΗ ΣΙΡΑΧ ΣΙΡΑ 5200327500107